Svenskt företag först i Europa med smart molnplattform

Långa mejlkedjor och högar av pappersarbete har länge varit en tidskrävande del av arbetet på kapitalförvaltningsföretaget Quesada. Med hjälp av Tactel digitaliseras nu verksamheten och Quesada blir först i Europa med molnplattformen Salesforce Financial Services Cloud. Fredrik Lans, COO på Quesada, berättar om samarbetet:

– Tack vare Tactel kan vi lägga mer tid på våra kunder istället för på administration och pappersarbete, säger han.

Stockholmsföretaget Quesada grundades år 2000 och har nu växt till ett företag som har hand om 550 kundfamiljer. För dem är det viktigt med kundkontakt och att kunna läsa av kundernas behov. Detta leder dock till många dokument som skickas fram och tillbaka.

– Vår bransch står inför en stor utmaning då det blir mer och mer avtal, dokument och kontroller som vi måste ta in från våra kunder. Vi drunknar nästan i papperskrivande. För oss är det en stor möjlighet att Tactel gör det här till en digital process, säger Fredrik Lans.

I verksamhetsutvecklingen av sina kunder utgår Tactel från deras behov när de letar lösningar på marknaden som kan underlätta den digitala resan. Molnplattformen Salesforce Financial Services Cloud var bäst lämpad för Quesada då tjänsten är säker, kostnadseffektiv samt lätt att använda för medarbetare. Christer Hernestig, Digital Affärsutvecklare på Tactel, berättar om implementeringen av plattformen:

– Quesada har nu en plattform där de kan fortsätta utveckla sin digitala resa tillsammans med sina kunder. Plattformen underlättar den dagliga arbetsprocessen samt låter kundansvariga komma närmare sina kunder istället för att lägga tid på onödig administration. Vi hjälper dem att möta kunderna på det sätt som de vill bli bemötta på, säger han.

Med molnplattformen kan Quesada skapa sig en helhetsbild av kundens engagemang, livssituation och finansiella situation. Istället för en transaktionsbaserad kommunikation kan kundansvariga skicka ut relevant information anpassad efter individen. Alla kunder får sina behov bemötta, oavsett om de föredrar kommunikation via mejlen, en app i mobilen eller ett fysiskt möte. I appen kan kunderna följa den finansiella utvecklingen och med digital signering underlättas avtalshantering. Digitaliseringen sparar tid och förbättrar kommunikationen inom verksamheten och i arbetet med kunderna.

– Plattformen gör att vi på sikt kan expandera vår verksamhet då nykundsprocessen blir helt digital och den kundansvarige inte behöver vara stationerad i Stockholm. Det i sin tur gör att vi kan växa och ta hand om fler kunder utan ökat administrativt arbete, säger Fredrik Lans.

Show all news


Tactel Malmö

Norra Vallgatan 64
SE-211 22
Malmö, Sweden

+46 40 250 600

Tactel Stockholm

Sveavägen 17, 2tr
SE-111 57
Stockholm, Sweden

+46 40 250 600

Tactel Umeå

Strandgatan 26A
SE-903 33
Umeå, Sweden

+46 40 250 600

Sales inquiries? sales@tactel.se

Work for us! work@tactel.se